SEA LIFE Scheveningen

SEA LIFE Scheveningen heeft een nieuwe vissoort bij haar verzameling mogen voegen: de Yellowbox-vissen!

Deze vierkante vissen zijn onder andere te vinden in de Rode Zee, maar nu dus ook in Scheveningen. SEA LIFE heeft gele, blauwe en witte exemplaren.

Internationaal Vuurwerk Festival Scheveningen

Ook dit jaar zal op Schevenings boulevard het Internationale Vuurwerk Festival gehouden worden, waar acht landen de strijd met elkaar aangaan om de Vuurwerktrofee Scheveningen.
Het festival begint op 12 en 13 augustus of 19 en 20 augustus, met elke avond twee spectaculaire shows.

Harbour Golf Scheveningen

Vanaf 25 april tot en met 9 oktober 2011 zal het Norfolk Evenemententerrein worden omgebouwd tot een 9 Holes Fun Golfcourse. Het belooft groots te worden, met spectaculaire afslagplaatsen en een Aqua Driving Range met een hole (floating green) die midden in de Scheveningse Haven ligt. Tijdens dit evenement wordt er gegolfd volgens de officiële spelregels.

Dit evenement is onder andere leuk voor bedrijven. Harbour Golf Scheveningen heeft van maandag t/m vrijdag verschillende arrangementen beschikbaar, die variëren van Lunch & Golf, Golf & BBQ tot Meet & Golf. Deze arrangementen zijn er al vanaf EU 59,50 p.p.

Maar natuurlijk is Harbour Golf Scheveningen ook leuk voor de rest van Nederland die een balletje wil komen slaan. U bent welkom op:

  • donderdag en vrijdag van 17.00 tot 22.00 uur;
  • zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur;
  • zondag van 11.00 tot 20.00 uur.

 

Voor slechts EU 12,50 kunt u bij Harbour Golf Scheveningen terecht voor een leuke golfdag. Daarnaast wordt er in Loods 3 voor een hapje en drankje gezorgd. Loods 3 is het middelpunt van Harbour Golf Scheveningen. Hier worden deelnemers verwacht voor de speluitleg, de indeling van de groepen en natuurlijk, de prijsuitreiking. Mood4Food is verantwoordelijk voor de catering in de Loods, zodat u er ook nog eens heerlijk kunt eten.

Mocht het zo zijn dat uw groep uit zoveel mensen bestaat dat het niet mogelijk is voor allen om tegelijkertijd te golfen, dan heeft Harbour Golf Scheveningen verschillende andere (sportieve) programma’s waar u aan kunt deelnemen.

International Sandsculpture Festival

Ook dit jaar kunt u weer vanaf 29 april 2011 t/m 27 juni 2011 terecht in Scheveningen voor het International Sandsculpture Festival. Carvers uit de hele wereld komen naar Scheveningen om hier uit speciaal geselecteerde zand verschillende  zandbouwwerken te maken. Dit zand is hoekiger en minder versleten dan het zand van het Scheveningse strand, waardoor het beter materiaal is om kunstwerken van te maken.

The Hague Beachstadion

In dit stadion wordt van 14 juni t/m 9 september 2011 gestreden om verschillende Nederlandse, Europese en Wereldtitels voor verschillende strandsporten. Denk maar aan beachvolleybal, beachsoccer, beachtennis, beachhockey en beachhandbal.

De officiële opening van dit sportieve evenement is op 14 juni 2011.

Royal Beach Concert

Op 4 juni 2011 vindt op het Scheveningse strand het jaarlijkse Royal Beach Concert plaats. Bij dit evenement gaat het om zon, strand en greatest hits, vandaar dat de drie hoofdacts al zijn bevestigd. Bryan  Adams, Elton John en de Golden Earring zullen deze zaterdag tijdens de tweede editie van dit evenement hun opwachting maken. Vorig jaar trok dit concert ruim 45.000 bezoekers, en met recht kan gezegd worden dat het Royal Beach Concert Europa’s meest ambitieuze strandconcert is.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketpoint en verschillen in prijs:

Vak A:
EUR 58,50
Vak B:
EUR 89,50
Golden Circle: EUR 125,00

Bekijk de site van RoyalBeachConcert.nl

Delta Lloyd North Sea Regatta

Van 10 juni 2011 t/m 13 juni 2011 kunt u bij de Scheveningse kust terecht voor de North Sea Regatta. In deze drie dagen zullen verschillende zeilwedstrijden plaatsvinden, waar zeilers uit
verschillende delen van de wereld aan mee doen.

Het Delta Lloyd North Sea Regatta wordt steeds bekender en grootser, dit betekent veel goeds voor dit jaar.

Vlaggetjesdag

Ook dit jaar kunt u in de Scheveningse haven terecht voor het evenement dat de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankodigt: Vlaggetjesdag!

Vlaggetjesdag Scheveningen is leuk voor jong en oud. Het is mogelijk om mee te doen aan Oud-Hollandse kinderspelen, maar ook kunt u bekende artiesten bewonderen, boten
bezichtigen of oude ambachten bekijken. Er zijn vele terrasjes waar u even heerlijk kunt uitrusten, om daarna weer te genieten van de muziek of bijvoorbeeld de rondvaarten.

Vlaggetjesdag valt dit jaar onder The Hague Festivals, op zaterdag 11 juni 2011.

Zeemeerminnenparade en race

Op 21 juni 2011, Midzomernacht, zal er voor de tweede keer in Nederland een parade worden gehouden voor Schoon Water. Liefhebbers van Schoon Water, uit binnen- en buitenland, verkleden zich als  zeemeermin, krab, piraat, haai of zeester en gaan paraderen op de Boulevard van Scheveningen voor schoon zeewater.

Hierna is er de mogelijkheid voor deelnemers van de parade om deel te nemen aan de Zeemeerminnenrace. Bij de race moet er met de staart tussen de benen:

  • 100 meter over het strand en 25 meter door het water worden gerend;
  • Volledig kopje onder worden gegaan (40 cm diepte);
  • en 25 meter door het water en 100 meter over het strand worden teruggerend.

De snelste deelnemer krijgt de titel Snelste Zeemeermin van Europa.

Salsabeach Festival

Voor dit festival kunt u terecht op de Pier te Scheveningen. De Pier heeft drie grote zalen die tot één grote dansvloer kunnen worden omgebouwd. Er is uitzicht op de zee en het strand.

Het Salsabeacht Festival vindt plaats op 8 juli 2011 t/m 10 juli 2011.

Western Experience

Op 9 en 10 juli 2011 is de Boulevard van Scheveningen omgebouwd tot een walhalla van cowboyactiviteiten. Cowboyliefhebbers kunnen hier terecht voor linedansen, een western market en speciaal voor de kinderen is er een western-kinderprogramma.

Schollenpop Scheveningen

Het is alweer de 15e editie van Schollenpop Scheveningen dit jaar, en nog steeds strijden verschillende bands om een plek in het programma van dit popfestival. Een van de artiesten waarvan zeker is dat ze op zal treden, is Krystl, bekend van haar hit ‘Golden days’.

Het festival is op 6 augustus 2011 en de toegang is gratis. Het vindt plaats op het Zuiderstrand te Scheveningen.

SLS Classic Rally

Van 1 september t/m 4 september 2011 vindt de SLS Classic plaats. Dit is Nederlands oudste Regelmatigheidsrally die verreden zal worden volgens het Nationaal Regelmatigheids Reglement en met haar FIVA A-status telt ze mee voor het Nederlands Historisch Rallykampioenschap.

De SLS Classic is voor de Sportklasse een uitdagende rally, met een prachtige route en spannende trajecten. Er zullen voldoende routecontroles en tijdcontroles zijn, en natuurlijk een prima tijdschema.

De Tourklasse heeft het een stuk rustiger aangezien de rally een stuk eenvoudiger is. Het tijdschema is ruim opgezet, de route is op een aantal plaatsen ingekort het vinden van de route zal ook voor onervaren deelnemers goed te doen zijn.

Ton den Uyl heeft de leiding over de technische rally-organisatie. Peter Rovers en Bart den Hartog, samen goed voor zes overwinningen van het Nederlands Kampioenschap en vier overwinningen van de SLS Classic, zullen de routes uitzetten.

Mascotte Internationaal Vlieger Festival

Op zaterdag 24 en zondag 25 september kunnen vliegerliefhebbers terecht in Scheveningen, waar het Mascotte Vlieger Festival plaatsvindt. Dit is het grootste internationale vliegerevenement van Nederland, met meer dan 200 vliegeraars uit ruim 20 verschillende landen die hun vliegerkunsten op dit strand zullen showen.

Bij zo’n festival horen natuurlijk vliegershows. Ook dit jaar zullen er shows zijn in verschillende thema’s, zoals onder andere topsport, historie, natuur, cultuur en zelfs science fiction.

Intocht Sint Nicolaas

Leuk voor de kleintjes: de aankomst van sinterklaas in Scheveningen op 12 november 2011.
Hierna volgt een rijtour door Den Haag, die eindigt op het Plein.

Unox Nieuwjaarsduik

Op 1 januari 2012 kunnen de liefhebbers op het strand nabij de Pier te Scheveningen, een duik
in de ijskoude zee nemen om het nieuwe jaar in te luiden. De start is om 12.00 uur. Meer info op nieuwjaarsduik.nl

Aanvullingen

Organiseert u een evenement of activiteit? Of heeft u wellicht aanvullingen? Meldt deze dan aan middels het contactformulier.

Bekijk op de startpagina van evenementen een overzicht van alle evenementen.

Mocht u ook zelf evenementen willen organiseren op Scheveningen, dan zou u dat kunnen doen via deze site: stirrr.nl

1 Comment

  1. […] is Scheveningen in de zomer een enorme toeristische trekpleister, maar vergeet niet de leuke winter evenementen die Scheveningen te bieden heeft zoals het Cool […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *