Route de soleil

Hotelovernachtingen Route de Soleil

Tijdens de zomervakantie vertrekken alle Nederlanders massaal naar Frankrijk om hier van een aantal weken vakantie te genieten. Rond deze tijd van het jaar kan het ontzettend druk zijn op de Franse en Belgische snelwegen. Hoe kun je een trip naar Frankrijk het beste plannen?

Wat is de route de Soleil?

De Route de Soleil bestaat voornamelijk uit de snelwegen A6 en A7 in Frankrijk. De A6 loopt van Parijs en Lyon langs Dijon, Beaune en Macon. De A7 gaat richting Marseille en de Côte-d’Azur. Tijdens de zomermaanden lopen deze snelwegen snel vol – zeker op bepaalde dagen van het jaar.

 

Als gevolg: de Zwarte Zaterdag op de Europese snelwegen. Tijdens deze dag lopen de snelwegen in Europe helemaal vol. Meestal is dit de zaterdag nadat de kinderen vrij krijgen van school en de zomervakantie begint.

 

Natuurlijk wil jij een rustige start van je vakantie en heb je geen zin om je vakantie te beginnen met in de file staan. Hieronder geven wij tips hoe je de file ontwijkt en wat je kunt doen om je vakantie zo comfortabel mogelijk van start te laten gaan.

Vakantie plannen Frankrijk

Om de files te ontwijken in Frankrijk en andere Europese landen is het nodig om je vakantie goed te plannen. Zo raden wij af om in het weekend te reizen. In principe is het slimmer om op een maandagmorgen of vrijdagmorgen te vertrekken, dan zijn de snelwegen nog lekker rustig.

 

Kijk goed naar de verkeersverwachtingen voordat je vertrekt. Soms kan het slim zijn om een dag eerder of later te vertrekken, mocht dat mogelijk zijn. Door de verkeersverwachtingen ook tijdens het reizen goed in de gaten te houden, kun je altijd op het verkeer anticiperen. Wanneer bepaalde wegen op de Route de Soleil te druk zijn, kun je altijd een andere weg nemen.

Langs de snelweg overnachten?

Soms kan het slim zijn om langs de snelweg te overnachten – zeker wanneer je voor veel uren achter elkaar gereden hebt. Er zijn genoeg bestuurders die twintig uur achter elkaar kunnen rijden, maar dit is nou niet bepaald verstandig wanneer je ook nog kinderen achterin hebt zitten (sowieso is het niet verstandig).

 

Plan van tevoren een hotel langs de snelweg, zodat je heerlijk uitgerust en veilig op reis gaat. Daarnaast kun je mooi wat geld besparen wanneer je een kamer van te voren boekt. Op het internet kun je verschillende hotels langs de snelweg vergelijken. Een inbegrepen ontbijtje kan handig zijn wanneer je in de morgen direct wilt vertrekken.

Prijzen voor een hotel langs de weg

De prijzen voor een hotelovernachting langs de snelweg kunnen flink verschillen. In Europa schommelt de prijs tussen de 40 en 150 euro. Prijzen van hotelkamers zijn altijd transparant, waardoor ze grotendeels afhangen van vraag en aanbod.

 

Wanneer je buiten de vakantie om kunt rijden, bespaar je jezelf tijd en geld. Het voordeel hiervan is dat je op lege snelwegen kunt rijden en lagere prijzen betaald voor een hotelovernachting. Het nadeel is dat er minder vakantiegangers op een camping te vinden zijn – wat niet ten goede komt aan de sfeer. Dit zal voor de een een nadeel zijn en voor anderen een voordeel.

Hotel boeken zonder creditcard

Betaal je liever pas bij aankomst of via andere betaalmogelijkheden dan de creditcard? Gelukkig is het mogelijk om een hotelkamer te boeken zonder je creditcard te gebruiken. Dit verschilt per boekingswebsite.

 

Ben je van plan om via de Route de Soleil naar Frankrijk of andere Europese landen af te reizen? Neem dan eens een kijkje op Route de Soleil. Hier vind je veel handige informatie over de snelwegen in Frankrijk, hoe je je vakantie slim kunt boeken en op welke datums de zwarte zaterdag valt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *