Goedkoop overnachten

Hotel boeken. Waar let je op?

Vergelijk het boeken van een hotel met die van een vliegticket – de prijzen verschillen nogal en worden deels bepaald door vraag en aanbod. Boekingswebsites zoals Booking.com en Airbnb passen hier automatisch de prijs op aan. Lees in dit artikel hoe je hier slim mee om kunt gaan, zodat je altijd de laagste prijs betaalt.

Prijsverlagingen op het laatste moment

Hotelmanagers krijgen de opdracht om de kamers gevuld te krijgen – waardoor deze voor een goedkopere prijs worden aangeboden. Bij zakelijke hotels worden hotelkamers vaak drie weken voor de overnachting goedkoper aangeboden, terwijl dit bij particuliere hotels vaak één dag voor de overnachting is.

 

In een markt waar prijzen transparant zijn, is het moment van boeken dus extreem belangrijk. Bepaalde particuliere hotels bieden hun kamers voor een goedkope prijs aan – wanneer de kamers een dag van tevoren nog steeds leeg zijn, terwijl andere hotels niet de indruk willen wekken dat een goedkoop hotel zijn.

Wanneer vooral niet een hotel boeken?

Wij raden je altijd aan om een hotel online te boeken mocht dit mogelijk zijn. Wanneer je aankomt bij een hotel en om de prijzen vraagt, is dat kans groot dat de kamers duurder uitvallen. Daarnaast is het ook nog eens tijdverspilling.

 

Wel kun je prima een hotel op bestemming boeken door bij aankomst op zoek te gaan naar een hotel. Het voordeel hiervan is dat je alle vrijheid hebt en nergens aan vastzit. Het nadeel is dat er een kans bestaat dat je extra geld moet betalen. Kijk daarom eerst naar het algemene aanbod van hotels voordat je de keuze maakt of je alles vooruit wilt boeken of op plaats van bestemming.

Hotel online boeken

Om teleurstellingen te voorkomen doe je er slim aan om een hotel online te boeken. Zo heb je een goede indruk van het hotel, voordat je besluit of je er wilt verblijven of niet. Tijdens het online boeken kijk je naar de foto’s, omschrijving, reviews van anderen en de locatie om een beslissing te maken.

 

Kijk vooral naar de reviews, maar lees wel wat mensen te zeggen hebben. Zo kun je uit de reviews vaak opmaken of er genoeg lichtinval is, hoe schoon de badkamers zijn, hoe comfortabel het bed nou werkelijk is en hoe goed het gratis ontbijt nu echt is. Iedereen vindt andere dingen belangrijk bij het boeken van een hotelkamer, waardoor het slim is om de reviews te lezen.

 

Het kan verstandig zijn om iets meer te betalen voor een hotelkamer op een goede locatie. Er zijn veel reizigers die proberen geld te besparen op de prijs per nacht, maar vervolgens een aantal keer de taxi of het openbaar vervoer moeten nemen om op locatie aan te komen. Dit is niet bepaald comfortabel en daarnaast ben je aan het einde van de rit ook nog eens meer geld kwijt.

Hotel buiten de vakantie boeken

Als het even kan is het slim om een hotelkamer buiten de vakanties om te boeken. Logischerwijs worden hotelkamers duurder in de vakanties – aangezien de vraag dan toeneemt. Een hotelkamer boeken buiten het seizoen om kan al gauw 50% schelen.

 

Echter is het niet voor iedereen mogelijk om een hotelkamer op tijd te boeken. In dit geval is het slim om je vakantie ruim van te voren vast te leggen, zodat je zeker weet dat je de laagste prijs binnen sleept.

 

Bij bepaalde hotelketens kun je ook een vaste klant worden. Iedere keer dat je bij hen verblijft, spaar je punten die je uiteindelijk kunt omruilen in een gratis overnachting. Meer weten over het goedkoop boeken van een hotel? Neem dan eens een kijkje op goedkoop overnachten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *