Paardrijden op het strand

Paardrijden op het strand van Scheveningen
Paardrijden op het strand

Heeft u zin om er dit weekend lekker met uw paard op uit te gaan? Heeft u dan al eens gedacht aan het strand van Scheveningen? Lekker de frisse zeewind, de golven, het lekkere losse zand, een lekker zonnetje, er is niks fijner dan met uw paard lekker langs het strand te draven. In Scheveningen zijn zelfs diverse ruiterroutes die u met uw paard kunt volgen. Deze ruiter routes gaan niet alleen over het strand, maar ook door de bossen en de weilanden die zich rondom het strand van Scheveningen bevinden. Heeft u nog nooit met uw paard langs het strand gereden? Dan is het strand van Scheveningen echt een uitkomst voor u. Probeert u het zelf eens uit, al veel mensen gingen u voor met prachtige ervaringen.

Lekker door de zee banjeren

Met paard en al lekker door de zee. Heerlijk, de paarden benen koelen heerlijk af, en ze kunnen er weer even tegen aan. Let u er op dat u niet teveel blijft galopperen of draven?


Stapvoets lopen is voor uw paard ook goed, zeker wanneer u nog een lange tocht te gaan heeft. Niet alleen voor u is het paardrijden op het strand van Scheveningen een leuke beleving, ook voor de strandbezoekers is het prachtig om te zien hoe de paarden door de zee galopperen en over het strand draven. Dit is tevens ook een aspect waar u op moet letten.
Kleine kinderen zijn namelijk niet altijd erg oplettend langs het strand. De schelpen, de golven, de grote hoeveelheid zand, het is allemaal zo interessant, dat de aandacht hier is gericht en niet op u met uw paard. Wanneer u in de verte kinderen ziet, kunt u het beste rustig gaan rijden met uw paard, zodat de ouders de tijd hebben om hun kinderen terug te roepen.
Zorgt u er ook voor dat de kinderen niet ineens op uw paard afvliegen want hier kunnen ze van schrikken. Als u kinderen aan ziet komen is het verstandig dat u hen op afstand houdt door op tijd te roepen.

Een groepstocht

Paarden op het strand van Scheveningen
Paarden op het strand van Scheveningen

Het is natuurlijk erg leuk als u met een grote groep ruiters en paarden kunt gaan draven door de zee en op het strand. Dit is mogelijk op het strand van Scheveningen. Regelmatig worden er groepstochten geregeld. Deze zijn al lange tijd vooraf bekend dus u kunt zich tijdig inschrijven. Misschien vindt u het zelf leuk om vanuit uw manage of vriendengroep een leuke tocht te organiseren, dan pikt u toch een datum en gaat u heerlijk naar het strand van Scheveningen om te draven? Zeker met goed weer is het heerlijk om die frisse zeewind door uw haren te voelen. Ook voor de paarden is het erg goed. U hoeft niet altijd overdag over het strand te rijden met uw paard, er worden namelijk ook speciale avondtochten en nachttochten georganiseerd. Altijd een leuke beleving om hier met uw paard aan deel te nemen op het strand van Scheveningen.

Hulpmiddelen en tips

Wanneer u wilt gaan paardrijden op het strand van Scheveningen is het belangrijk dat u let op de getijden.

Daarom is het belangrijk dat u goed in de gaten houdt wanneer het eb en wanneer het vloed wordt (meer info over het weer op Scheveningen).

Maar er is nog een belangrijk aspect waar u op moet letten, want u mag niet altijd met uw paard op het strand. Let daarom ook goed op de tijden dat u met uw paard welkom bent op het strand.


Paardrijden op het strand van Scheveningen is tijdens het badseizoen, van 15 mei tot en met 15 september, vanaf 07.00 uur tot 19.00 uur verboden. Buitenom deze periode en tijden is paardrijden op het strand wel toegestaan.

Het is verstandig dat u altijd voldoende water bij u heeft, zowel voor u als voor uw paard. Het is namelijk niet goed dat een paard zeewater gaat drinken, omdat dit zout water is. Zorgt u er voor dat u voldoende eten bij u heeft, iets lekkers voor het paard is natuurlijk ook altijd fijn voor het beest.

Neem de tijd wanneer u een lekkere tocht wilt maken en bekijk vooraf de mogelijkheden waar u even kunt stoppen en uw paard kunt stallen, zodat u even een hapje kunt eten. Dan kunnen zowel u als uw paard even uitrusten. Het is belangrijk dat u een leuke dag gaat beleven aan het strand van Scheveningen en dat het een onvergetelijke tocht gaat worden voor u en uw paard. Misschien is het leuk om een weekendje Scheveningen er aan vast te plakken..

Op onderstaande video ziet u paarden in actie.

Leuke links over paarden en activiteiten

One Reply to “Paardrijden op het strand”

 1. Hallo, mijn verloofde is op donderdag 13 april jarig en dan wordt hij 65 jaar.
  Hij houdt van paarden maar heeft geen ervaring met paardrijden, toch lijkt het me leuk om hem voor zijn verjaardag een paardenrit langs de zee kado te doen. Kunt U me zeggen of dat bij U kan, of kent U iemand die dat voor mij zou kunnen regelen???
  Hoop snel iets van U te vernemen.
  met vriendelijke groet,
  Betty Neijenhuis
  ewijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *